1. YAZARLAR

  2. Ahmet Şükrü Kılıç

  3. 5000 Asker Selçuk Üniversitesi'nde Tezsiz Yüksek Lisans yaptı!
Ahmet Şükrü Kılıç

Ahmet Şükrü Kılıç

Yazarın Tüm Yazıları >

5000 Asker Selçuk Üniversitesi'nde Tezsiz Yüksek Lisans yaptı!

A+A-

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz işgal girişiminden hemen bir ay sonra, Selçuk Üniversitesi’nde FETÖ yapılanmasıyla ilgili 19.08.2016 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na isimsiz bir şikayet dilekçesi gönderilmiş.

Şikayet dilekçesi metnine ulaşamadım.

Şikayet dilekçesinin kapsamlı olduğu, soruşturma başlatılmasını sağlatacak kadar güçlü deliller içerdiği anlaşılıyor.

Selçuk Üniversitesi’nde Lisansüstü eğitim görenlerden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin listesinin hazırlanması isteniyor.

Selçuk Üniversitesi tarafından komisyon kurulmuş ve 17.05.2017 tarihinde bir rapor hazır hale getirilmiş.

KHK ile ihraç edilenlerden 904 kişinin hâlâ Selçuk Üniversitesi’nde Lisansüstü eğitimlerine devam edildiği anlaşılıyor.

Bu konuda birkaç yazı yazdığımız halde, sesimizi ne YÖK’e ne de siyasilere duyurabilmiştik. Şimdi anlıyorum ki, bilinmeyen bir şey değilmiş, “Kamudan ihraç edilenler nasıl lisansüstü eğitimlerine devam edebiliyor?” sorumuzun havada kalmasının nedeni de anlaşılmış oldu.

Bu şu anlama geliyor; devlet olarak ihraç ettiğin kişileri devletin üniversitelerinde eğitim olarak yetiştir, kariyer edinmelerinde diplomalı hale getir, nasıl olsa FETÖcü doktorlar paralarını yatırtarak doktor olabildi, birkaç hafta önce de FETÖcü hukukçuların önünü Anayasa Mahkemesi açtı, artık avukatlık yapabilecekler, kamudan ihraç edilen FETÖcüler de mezuniyetlerini tamamladıktan sonra, emsal kararlarla birlikte ister kamuda, ister özel sektörde yüksek lisanslı ve doktoralı olarak çalışabilecek!

FETÖcü akademisyenlerin yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisanslarla asker ve hukukçuları nasıl kamuda en etkin yerlere taşıdıkları hiç hesaba katılmasın, asker ve yargı darbelerini gerçekleştirenlerin, bu akademisyenlerin ellerinde yoğruldukları hiç düşünülmesin, hatta bunların bırakın üst akıl olmalarını, yardım ve yataklık yaptıkları dahi devlet tarafından kabul görecek bir sorgulamaya muhatap olmasın, sonra da FETÖ’yle mücadeleden bahsedip duralım!

Selçuk Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim gören, yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan, mezun edilen 2198 kişi kamudan ihraç edilmiş. Kamudan ihraç edildikleri halde eğitimlerine devam eden 904 kişiyi de eklediğimizde, 3102 kişi ediyor.

Aradan iki yıl geçmiş. YÖK 11.01.2018 tarihinde Selçuk Üniversitesi’nin hazırladığı komisyon raporu hakkında ne tür işlemler yapıldığını Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne sormuş.

Bu süre içerisinde Selçuk Üniversitesi yaptığı soruşturmaları daha da genişletmiş.

Derslerin ne şekilde yürütüldüğü; öğrencilerin derslere devam edip etmediği; yoklamaların alınıp alınmadığı; sınavların fiilen yapılıp yapılmadığı; öğrencilerin sınava girip girmedikleri; ödevlerini ve sunumlarını usule uygun olarak yapıp yapmadıkları; tez süreçleri ve jüri değerlendirmeleri yönüyle yönetmeliklere aykırı olarak ayrıcalık tanınıp, tanınmadığı araştırılmış.

Bu konuda Konya Cumhuriyet Savcılığı’na ben de suç duyurusunda bulunmuştum. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi ve asistan alımlarında FETÖcü adayların nasıl puanlarının yükseltildiğini belgelendirerek hem de. 40 puan alan adayın 80 puana, 50 puan alan adayın 90 puana çıkarıldığını bilirkişi olarak belirlenen Ankara Hukuk Fakültesi onaylamıştı. O suç duyurumuz da sumen altı edildi, ses seda yok hâlâ!

Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin 15 Temmuz işgal girişiminin hemen ardından 1100 darbeci asker, polis, hakim ve savcının Selçuk Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi aldıklarını açıklamıştı. O listenin kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor!

Son bir bilgi daha paylaşacağım, sonraki yazıda ayrıntılarına devam edeceğim. Selçuk Üniversitesi’nden sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden TSK mensubu 4.300 kişi tezsiz yüksek lisans diploması almış. Hazırlanan rapora göre toplamda 5000 askerin tezsiz yüksek lisans yaptığı tahmin ediliyor. Evet, yanlış okumadınız, bazı fakültelerdeki bilgilere ulaşılamamış!

Selçuk Üniversitesi’nden Tezsiz Yüksek Lisans diploması alan 5000 askerden 590 TSK mensubu ihraç edilmiş.

Tezsiz Yüksek Lisans diploması alan 28 Şubatçı askerler de var, FETÖcü askerler de. İçlerinde sadece kariyerini düşünüp bunların açtıkları yolda kendilerine mevzi bulan masum askerler de!

Selçuk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof.Dr. Abdurrahman Kutlu, Prof.Dr. Süleyman Okudan ve  Prof.Dr. Hakkı Gökbel’in bilgilerine mi başvurulur, yoksa haklarında soruşturma mı açılır, YÖK karar verecektir!

Önceki ve Sonraki Yazılar