1. YAZARLAR

  2. Ahmet Şükrü Kılıç

  3. Memur Sen, bu zamana kadar neyi yok saydı?
Ahmet Şükrü Kılıç

Ahmet Şükrü Kılıç

Yazarın Tüm Yazıları >

Memur Sen, bu zamana kadar neyi yok saydı?

A+A-

Memur Sen’in temeli 14 Şubat 1992 tarihinde Eğitimciler Birliği Sendikasını kuran Mehmet Akif İnan tarafından atılmıştır.

09 Haziran 1995 tarihinde Memur Sen kuruldu.

Mehmet Akif İnan, Nurettin Sezen, Abdullah Akar, İsmail Kıllıoğlu, Şevket Sezer, Ahmet Aksu, Bülent Kutluca, Necati Şimşek, İlknur Poyraz, M. Fatih Uğurlu, Emin Zararsız Mesut Kınalı, Hasan İpek, Hayati Kırlı, Eyüp Ersoy, Ömer Çiçekçi, Fatma Acun, H. İbrahim Eken, Mevlüt Doğan, Davut Denek, Halil Üstüner, Hamdi Saylam, Abdullah Tombul, İbrahim Demirhan, Hüsamettin Şanal, Mehmet Uçar, Bülent İlhan, Muzaffer Kale, Mehmet Mazi, Muzaffer Çakıroğlu, Y. Ziya Odabaşı ve Sadık Danışman kurucular arasında yer aldı.

Kurucu Başkan M. Akif İnan, Yönetim Kurulu Üyeleri Zübeyir Yetik, M. Fatih Uğurlu, Ahmet Aksu, Ahmet Gündoğdu,

18 Kasım 1995 tarihinde Yönetim Kurulu Üyeleri; M. Akif İnan, İsmail Kıllıoğlu, Ahmet Aksu, Nurettin Sezen, Muzaffer Kale, Hamdi Saylam, Hüsamettin Şanal, Fatih Uğurlu, Mevlüt Doğan ve Hayati Kırlı oldu.

06 Ocak 2000 tarihinde M. Akif İnan vefat etti, Zübeyir Yetik 21 Şubat 2000 tarihine kadar Genel Başkanlık yaptı. Sonra Fatih Uğurlu Genel Başkan seçildi. Fatih Uğurluğu’nun Genel Başkanlığı’nda Yönetim Kurulu Üyeleri, Niyazi Yavuz, Nadir Adbay, Abdullah Tombul, Şahin Kaplan, M. Akif Işık, Orhan Şimşek, Dr. Ahmet Aksu, İrfan Coşkun, Veysel Kızılarslan, Ekrem Bağcı, Ramazan Yaman, H. Fuat Paluluoğlu, Ahmet Akbulut, Özcan Kanmaz, Cengiz Kon ve Murathan Kara isimlerinden oluştu.

03 Mayıs 2003 tarihinde Fatih Uğurlu Genel Başkanlıktan istifa etti, Ahmet Aksu Genel Başkan seçildi. 01 Mayıs 2005 tarihinde Ahmet Aksu yeniden Genel başkan seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri,  Ali Küçükkösen, Mürsel Turbay, Adem Solmaz, Adnan Şenol, M. Hadi Erdoğmuş ve Süleyman Bahadır isimlerinden oluştu.

2008 yılından 2015 yılına kadar Genel Başkanlık yapan Ahmet Gündoğdu’nun Yönetim Kurulu’nda Mahmut Kaçar, Ahmet Yıldız, Yusuf Yazgan, Halit Ortaköy, Hacı Bayram Tonbul, Ahmet Kaytan, Günay Kaya, Metin Memiş, Mehmet Bayraktutar, Hacı Bayram Tonbul, Halit Ortaköy bulundu. 2005 Yılında milletvekili seçilen Ahmet Gündoğdu’nun başkanlık görevinden ayrılmasıyla Günay kaya vekalet etti.

2015 Yılından buyana Genel Başkanlık yapan Ali Yalçın’ın Yönetim Kurulu Üyeleri, Metin Memiş, Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul, Levent Uslu, Semih Durmuş, Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu isimlerinden oluştu.

Neden bu tarihçeyi hatırlattım?

Kurulduğu tarihten, yani 1995 tarihinden 2022 tarihine kadar hiç kadın Yönetim Kurulu Üyesi olmamış. Memur Sen İl Başkanlarından da hiç kadın il başkanı yok. Tarihinde bir tane kadın Genel Başkan Yardımcısı olmamış. Haliyle yönetimde kadın olmadığı için genel başkan yardımcısı da olmamış.

Sendika bir mücadele sürecini yaşamamış ki, seçim sürecinde insanlar kendi aralarında bir yarış geleneğini başlatabilsin!

Sendikanın bütün kollarında kadınlar yok sayılmış. Kadınlar da sendikaya üye olmakla yetinmiş.

Sahi, 28 Şubat en çok kadınlarımızı mağdur etmişti, onlar gözlerine batıyordu. Onlar için kadınlar vardı, var oldukları için de zulme uğradılar. Memur Sen kadınları üye yapmış, varlıklarını bu zamana kadar inkar etmiş, yok saymış!

Önceki ve Sonraki Yazılar